Training: Stress(vrij)

De training 'Stress(vrij)' is bedoeld om jongeren te leren hoe zij op een goede manier om kunnen gaan met stress en spanning in hun dagelijks leven. Tijdens deze bijeenkomsten maken zij kennis met handige tools die zij makkelijk kunnen toepassen in de praktijk.

Voor wie?

Jongeren tussen de 13 en 18 jaar oud die last hebben van stress of spanning en die willen leren hoe zij hiermee om kunnen gaan. Enkele voorbeelden:

  • Jongeren die moeite hebben om te ontspannen en tot rust te komen
  • Jongeren die meer stress of spanning ervaren tijdens dagelijkse bezigheden, zoals school, werk of sociale contacten, dan zij eigenlijk zouden willen
  • Jongeren die als gevolg van bijvoorbeeld: perfectionisme, moeite met plannen of gebrek aan een toekomstperspectief, stress ervaren en hier last van hebben.
  • Jongeren die graag handvatten willen krijgen over hoe zij om kunnen gaan met stress en spanning

De training is niet bedoeld voor jongeren die als gevolg van zwaardere problematiek te maken hebben met stress of spanning. In overleg is het wel mogelijk om deze training in te zetten als aanvulling op hulpverlening.

De training

De training bestaat uit 9 bijeenkomsten. De volgende onderwerpen komen aanbod: spanning en ontspanning, doelen stellen, zelfvertrouwen en zelfbeeld, gedachtecontrole en positviteit, optimisme en positieve emoties, ademhaling en luisteren naar jezelf, aandachtcontrole en verbeelding, positieve contacten en tot slot geluk en de toekomst. Tijdens de bijeenkomsten wordt theorie gekoppeld aan de beleefwereld van de jongeren, gaan jongeren aan de slag met verschillende werkvormen en krijgen zij een aantal oefeningen mee voor thuis. Voordat de training begint hebben wij een intakegesprek om kennis te maken en te kijken of de training aansluit bij en geschikt is voor de jongere. Als dit het geval is kan de jongere starten met de training.

Informatie

Start training:                  Nog onbekend

Deelnemers:                    Maximaal 6-8

Bijeenkomsten:               9 bijeenkomsten.

Locatie:                           Jongerencentrum Todo

Ken jij een jongere die hier baat bij zou kunnen hebben? of wil je gewoon meer informatie over wat wij voor jullie kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op!

×