JC Todo maakt per 1 januari geen onderdeel meer uit van WBO maar van Lumens. In Todo zijn enkele bekende gezichten gebleven en zij zijn aangevuld met een aantal nieuwe gezichten. Samen gaan we ervoor om Todo dat leuke jongerencentrum te laten blijven wat het al was. Wij nemen u graag mee langs de hoogtepunten van de afgelopen tijd in onderstaand overzicht.

7 januari 2019:
We starten vanaf deze dag weer met de activiteiten binnen Todo. De activiteiten die er waren en die goed liepen gaan allemaal door. Denk aan de meidenmiddag, kickboksen, freerunnen en Plexat. Bij een groot aantal jongeren verscheen een lach op het gezicht toen zij hoorden dat de activiteiten niet stoppen, maar gewoon doorgaan.

Verder in januari: Kickboksen doorstart en Playstation!
Voor het kickboksen is het belangrijk om goede spullen te hebben. Samen met de jongere die de lessen geeft zijn wij naar de winkel gegaan om deze spullen aan te schaffen. Op de dinsdagmiddag en woensdagavond wordt intensief gebruik gemaakt van deze spullen. Daarnaast heeft Todo nu ook een Playstation! De jongeren van de dinsdagavond zijn samen aan de slag gegaan om een Playstation 4 aan te schaffen voor in het café. De jongeren hebben hier de afgelopen twee maanden veel gebruik van gemaakt. Op korte termijn gaan we ook enkele toernooien opzetten.

Vanaf dinsdag 19 februari is het meidenkickboksen gestart!
Onze stagiaire Esra is aan de slag gegaan met het opzetten van een activiteit voor meiden tussen de 13 en 15 jaar oud. We zijn gestart met een workshopreeks van vier lessen om te kijken of er genoeg animo voor is. Inmiddels zijn er (na een rustige start) een groepje enthousiaste meiden die meedoen met de training van Raphael.

13 februari 2019: D-day, de open dag van het basisteam Jeugdpreventie
Samen met een aantal enthousiaste jongeren uit Best, de stagiaires en de professionals van het basisteam hebben wij een open dag georganiseerd. Tijdens de open dag vonden er diverse leuke en interessante workshops en demo’s plaats. Zo kregen de bezoekers een idee van de activiteiten die Todo aanbiedt of op korte termijn wil gaan aanbieden. Denk daarbij aan de meidenmiddag, kickboksen, graffiti, freerunnen, rap, hip hop, etc. Ook werden een aantal nieuwe activiteiten gepresenteerd waaronder Tech Playgrounds, Damn Yo, Afro dans, Challenge Accepted en Blue/make up. Enkele lokale jonge DJ-talenten die onder meer ook bekend zijn van Club Soda waren ook aanwezig. Iedereen die geholpen heeft om van deze dag een succes te maken willen wij hartelijk bedanken! Ook de bezoekers hartelijk dank voor jullie komst en interesse in Todo en het basisteam jeugd. Het was een mooie dag waar we met veel plezier op terug kijken en nog lang van zullen nagenieten.

22 februari 2019: Club Soda
Het team stagiaires is aan de slag gegaan met het organiseren van de eerste Club Soda van het jaar, dit keer met als thema “Pré carnaval.” De jeugdige bezoekers konden alvast in de stemming komen voor de carnaval in de Tent “Plaza Fiësta” een week later. De zaal was versierd, de carnavalsmuziek klonk door de zaal en er werd gehost en gedanst! Er waren ongeveer 170 jongeren. Al met al een zeer geslaagde en gezellige avond.

1 t/m 5 maart 2019: Carnaval
Dit jaar is “De Tent” georganiseerd door het team van “Plaza Fiësta.” De vrijwilligers hebben de tienertent in het centrum van Best dit jaar mede mogelijk gemaakt. Alles was super geregeld: goede muziek, confetti en veel jongeren in mooie carnavalskleding. De carnaval is rustig verlopen en er waren weinig incidenten. Een enkeling kwam voor een pleister of een paracetamol bij de EHBO. Namens team Todo willen wij de vrijwilligers die de tent hebben georganiseerd een dik vet compliment geven voor hoe zij dit weer op poten hebben weten te zetten en zich hebben ingezet vor de Bestse jeugd! Het Basisteam jeugdpreventie was alle avonden aanwezig om in contact te komen met de jeugd uit Best. Er werd hierin ook samengewerkt met het jongerenwerk uit Oirschot.

Begin maart: uitbreiding in het café
De airhockeytafel staat in het café. Een aanvulling op de spellen die al langer aanwezig waren in het café, waar je uiteraard ook nog steeds kunt tafelvoetballen, darten of een van de bordspellen kunt spelen. We hebben ook twee nieuwe bankstellen voor in het café aangeschaft.

De toekomst:
Wij zijn bezig met het opstarten van een hoop nieuwe activiteiten. De komende maand gaan we ons vooral richten op het verder opknappen van de meidenkamer en de meidenactiviteit: haar, nagels en make up! Verder start er in de maand april een reeks van vier DJ-workshops en staan er twee gametoernooien op de planning. Ook het nieuwe feest ‘Huts’ voor 14 t/m 17 jarigen uit Best gaat zijn intrede maken. Verder gaat er een freerun-groep starten voor jongeren tussen de 13 en 18 jaar oud en keert de skate middag terug (op donderdag). Naast de genoemde activiteiten zin we nog bezig met enkele leuke activiteiten, daarover later meer via onze website en social media kanalen.

Vrijwilligerswerk:
Om de activiteiten in goede banen te leiden beschikken we over de grandioze hulp van veel enthousiaste vrijwilligers. Wij blijven echter altijd op zoek naar nieuwe mensen die het leuk vinden om zich vrijwillig in te zetten in ons jongerencentrum en voor de Bestse jeugd. Bij een van de bekende activiteiten of misschien heb jezelf leuke ideeën. Neem dan gerust contact met ons op zodat we samen voor de jeugd nog meer toffe activiteiten kunnen organiseren.

Mail ons op info@jctodo.nl
Bel ons op 0499-460111

×