Veel variatie Open Dag JC Todo
Het was een drukte van belang in en rondom Jongerencentrum Todo.

De Jacob van Wassenaerstraat zag er vrolijk geel-zwart gekleurd uit met ballonnen, reusachtige dansende poppen en een heuse gele loper om de bezoekers welkom te heten. Terwijl aan de achterzijde kinderen enthousiast bezig waren met maken van straatkunst met verf uit spuitbussen was er binnen een rijk aanbod van activiteiten zoals die in de komende periode aangeboden worden. 

In het jongerencafé presenteerden zich diverse partijen die samenwerken voor de jeugd van Best. Zo waren er ZuidZorg, MEE, Humanitas, Kies en diverse andere partijen die samenwerken met het Basisteam Jeugdpreventie Best.

In de grote theaterzaal was het een voortdurende presentatie van optredens, workshops en demonstraties. Het geheel omlijst met filmpjes en passende muziek gebracht door enkele regionale dj’s.

Ook aan de inwendige mens was goed gedacht voor de jeugdigen, Er was een speciale alcoholvrije cocktailbar en bovendien draaiden de popcorn- en de slushpuppie-machine overuren.

In de middag was er een aanbod meer gericht op de jongere kinderen uit Best. Zo was er een demonstratie en workshop Afrodans aangeboden door een lokale enthousiasteling die staat te popelen om hier wekelijks de jeugd in Best te inspireren. De circusworkshop viel ook goed in de smaak doordat zowel kinderen en volwassenen samen bezig konden zijn met jongleren, balanceren en bordjesdraaien. Er was een breakdance groep uit Eindhoven die een prachtige show gaf. Deze werd afgewisseld door de bekende freestyle voetballer Joep Robben. In de backstage van het theater werd voortdurend een kickboxworkshop gegeven en er werd ook een demoles verzorgd door jongeren die zelf actief zijn bij Todo. Op het grote beeldscherm werden regelmatig beelden vertoond van het freerunnen wat in combinatie met het Heerbeeck College wordt verzorgd.

Op de bovenverdieping van Todo werd een dj-workshop verzorgd, presenteerde het basisteam jeugd zich, was de Meidenkamer omgetoverd in een heuse visagie-studio. Meiden werden opgemaakt, gefotografeerd en er werden glittertattoo’s geplaatst (die er na een dag of tien gelukkig weer afgaan). Even verderop was er een ruimte helemaal vol met jeugd waar Tech Play Grounds was neergestreken met 3D printen, Robot Lego en programmeren. Deze activiteit zal veel jonge Bestenaren op een speelse en inspirerende wijze met techniek in contact brengen. In de volgende ruimte waren de ontwikkelaars van de gave app Challenge Accepted die lieten zien waar ze mee bezig zijn en aan de jongeren vroegen om feedback om hun product te verbeteren.

De hele open dag stond in het teken van inspireren, leren en werken. Dat is de filosofie waarmee Lumens zich in beweging zet om de beste talenten van zichzelf en anderen naar voren te halen. Ook mede door de vele belangstelling van inwoners die een kijkje kwamen nemen kijkt de organisatie van de open dag terug op een geslaagde dag.

Mensen die enthousiast zijn geworden door de open dag of deze juist gemist hebben zijn welkom om aan activiteiten deel te nemen. Kom geheel vrijblijvend van maandag tot en met vrijdag overdag binnenlopen voor nadere informatie, houd de Facebook pagina of website in de gaten of kom op een van de avondopeningen van het café op dinsdag, woensdag of donderdag. Er is dan altijd iemand van het Basisteam Jeugd aanwezig om je nader te informeren of om vragen te beantwoorden.

Het Einshovens Dagblad was ook aanwezig, bekijk HIER HET ARTIKEL op de website van het ED.

 

×