Vanaf afgelopen week gaan jeugd- en jongerenwerkers op pad in Best om jongeren te bezoeken tijdens hun verblijf op straat. Nu Jongerencentrum Todo tijdens de huidige lockdown verplicht vijf weken op slot moet wordt er gekozen om de jeugd nu op straat te ontmoeten.

Het jeugdwerk wordt in Best uitgevoerd door medewerkers van Lumens, waaronder ook Dynamo Jeugdwerk valt. De reguliere activiteiten in Todo waren al onderhevig aan verschillende restricties door het coronavirus. Zo konden er al lange tijd geen jeugddisco’s of andere grootschaligere activiteiten plaatsvinden. Nu zijn ook de kleinschalige activiteiten zoals de dansworkshops, het kickboksen, de meidenmiddag of Tech Playgrounds aan banden gelegd en kunnen er geen ruimtes verhuurd worden aan bijv. jongeren die in een band spelen. Todo blijft wel bereikbaar en open voor jongeren die behoefte hebben aan hulp of een gesprekje.

Daarom wordt door Lumens, in goed overleg met de Gemeente Best, vanaf afgelopen week tijd en energie gestoken in het Ambulante werk op straat. Professionals en stagiaires van Todo gaan samen naar buiten om de zogenaamde vindplaatsen te bezoeken waar zij contact zullen leggen met jongeren en luisteren naar hun eventuele vragen, wensen, behoeften en welke obstakels zij ervaren tijdens de lockdown. Waar nodig zal samen naar een oplossing worden gezocht. Uit het contact kunnen in samenspraak met de jeugd ook leuke buitenactiviteiten ontstaan. Uiteraard vormt een goede vertrouwensband met de jongeren als basis. De vindplaatsen bevinden zich door heel Best in zowel het centrum als de wijken op de bekende hangplekken, speelveldjes e.d. Eigenlijk overal waar jongeren zich begeven tijdens hun vrije tijd op straat.

Buitenterrein Todo
Ook bij Todo zelf zijn vaak jongeren buiten. Om te chillen, voetballen of om gebruik te maken van het skatepark. Nu er binnen niets meer kan zullen ook op het buitenterrein van Todo activiteiten gaan plaatsvinden door de Todo stagiaires en i.s.m. Best Onderwijs. Zo zijn er maandag + dinsdag 21/22 december wedstrijden Archery Tag (boogschieten tegen elkaar) en worden er voetbalwedstrijdjes gespeeld. De reguliere activiteiten, die wel mogen volgens de huidige maatregelen, worden verplaatst van binnen naar buiten op de woensdag en donderdag in de kerstvakantie.

Programma maandag/dinsdag (alleen 21 en 22 december):
10.00 - 12.00 uur: Archery Tag + Voetballen
13.00 - 15.00 uur: Archery Tag + Voetballen

Programma woensdag (23 en 30 december):
14.30 -15.30 uur: Kickboksen.
16.00 - 17.30 uur: Meiden(sport)middag.

Programma donderdag (24 en 31 december):
14.30 – 15.30 uur: Kickboksen.
15.00 – 16.00 uur: Voetbal.
19.00 – 22.00 uur: Online gamen.

Na de vakantie
Samen met de combinatiefunctionarissen Sport en Cultuur van Best Onderwijs wordt er een speciaal programma opgezet voor de periode na de vakantie (4 t/m 19 januari 2021) om de lockdown-periode gezond en zonder verveling door te komen. Want sporten tot 18 jaar mag en is goed voor de fysieke en mentale gezondheid.

Houd www.jctodo.nl en de social-media kanalen goed in de gaten voor de meest actuele informatie want er kunnen wijzigingen zijn. Heb je vragen, schroom dan niet om contact op te nemen. Ondanks de sluiting van Todo blijven de jeugdwerkers bereikbaar. Dit kan door te bellen naar 0499-460111 of een e-mail te sturen naar info@jctodo.nl 

20201216 1429320Onze medewerkers zijn zoals je ziet op de foto hierboven duidelijk herkenbaar aan de jasjes!

hangjongeren 2

Dynamo Jeugdwerk Logo RGB Wit

archery tag 3

IMG 20190612 154238 kopie

IMG 20200610 152319 kopie

voetbal buiten todo 2

programma lockdown raamposter kerst 2020 2021

 

 

 

×