Afgelopen zaterdag (29 augustus) was Todo het decor van een fotoexpositie van hobbyfotografe en grafisch ontwerpster Eva van Hout. Zij exposeerde vol trots een fotoserie onder de titel BODIES. Todo bedankt Eva voor het in ons gestelde vertrouwen om voor Todo te kiezen als locatie. Hieronder motiveert Eva zelf waarom ze dit project wilde doen:

Een jaar gelden ben ik gestart met mijn eerste zelfstandige fotoserie genaamd BODIES. Een fotoserie van diverse lichamen om aan te tonen dat ieder lichaam mooi is. Ik wil de diversiteit in lichamen benadrukken en aantonen dat foto’s in ondergoed niet gelijk erotisch gezien hoeven te worden. Vanaf kleins af aan worstel ik met mijn zelfbeeld. Door het continu vergelijken van mijzelf met andere in bladen, realiteit en vooral Social Media, is mijn eigen ideaalbeeld niet meer realistisch geworden. Door de technieken die momenteel gebruikt worden om foto's zo perfect mogelijk te maken, zorgt dit voor veel (jonge) mensen voor een negatief zelfbeeld.

Daarnaast merk ik dat lichamen regelmatig als erotisch of grappig worden gezien. Wanneer je een foto ziet van een persoon in ondergoed of naakt, vinden sommige mensen dit al schokkend of erotisch. Ook ik heb hier zo naar gekeken. Bijvoorbeeld het kijken naar naaktfoto's in musea maakte mij ongemakkelijk. Lichamen zijn prachtig, uniek, persoonlijk, kwetsbaar en sterk.

Tijdens deze fotoserie heb ik de lichamen van de modellen op een mooi een natuurlijke manier tot hun recht laten komen. Op deze manier kunnen zij naar zichzelf kijken met een trots gevoel over hun eigen lichaam. Daarnaast is er niks bewerkt aan deze foto's op de belichting na. Geen puistjes, striae of overige 'oneffenheden' zijn weggewerkt. Dit is wij zij écht zijn en wat hen zo bijzonder maakt.

Mede dankzij een kring van mensen die belangrijk voor mij zijn, heb ik deze serie tot stand laten komen. Deze serie is kwetsbaar voor zowel mijzelf als voor de modellen. Het vraagt de nodige lef om voor én achter de camera te staan.

Volg Eva op INSTAGRAM
Of op FACEBOOK 
Of bekijk haar WEBSITE

IMG 7522

IMG 7523

×