Wanneer ouders uit elkaar gaan, betekent dat een ingrijpende verandering voor een kind. Elk kind kan leren met die verandering om te gaan. Maar dat gaat niet vanzelf. Daarom is er de KIES groep: Kinderen In Een Scheiding. KIES is een spel en praatgroep voor kinderen van 7 - 12 jaar die nét met een scheiding te maken hebben, maar ook voor wie de scheiding al langer geleden is.

In deze groep kan een kind zijn verhaal doen, vragen stellen en antwoorden en oplossingen vinden. Ze ontdekken wat er goed gaat en wat er nog beter zou kunnen. De groep wordt begeleid door twee coaches die getraind zijn in de KIES werkwijze. De coach gaat in 8 bijeenkomsten van ruim 1 uur met de groep aan de slag. Hoe dat gaat hangt af van de behoeftes van de kinderen in de groep. Denk aan rollenspellen, gesprekken, creatieve werkvormen, spel en stellingen.

We starten een KIES groep altijd met een ouderbijeenkomst waarin we uitleggen wat ze kunnen verwachten en we sluiten af met ouders zodat ze weten wat er is bereikt. Om deel te kunnen nemen moet er toestemming zijn van beide ouders.

De KIES groep start eind september met de ouderbijeenkomst en in de eerste week van oktober starten we met de groep. Hierbij houden we uiteraard rekening met de richtlijnen van het RIVM.
In principe zal de groep voor de kinderen op dinsdagmiddag zijn van 15.30 uur tot 16.45 uur in Jongerencentrum TODO. Mochten er nu veel aanmeldingen van één school komen dan gaan we in overleg met de school kijken of we deze op school onder schooltijd kunnen laten plaatsvinden.

Kinderen kunnen door hun ouders worden aangemeld voor de groep. Dat kan via de basisschool van uw kind, via best@lumenswerkt.nl of via 06-15866613.

Bekijk hier een FILMPJE OP YOUTUBE waarin kinderen vertellen over hun ervaringen met een KIES-groep: 
Bekijk ook eens de WEBSITE van KIES

KIES logo

 

×