De afgelopen vier dinsdagavonden kwamen er elf enthousiaste meiden tussen de 12 en 15 jaar oud naar Jongerencentrum TODO voor de oppascursus ‘Pas op!’. Vanuit het Basisteam Jeugd werd deze cursus gegeven door een jeugd- en gezinswerker vanuit Lumens en een jeugdverpleegkundige vanuit het consultatiebureau van de Zuidzorg.

In vier bijeenkomsten hebben de jongeren veel tips gekregen waar zij rekening mee dienen te houden als zij gaan oppassen op jonge kinderen. Zij hebben tips gekregen waar zij aan kunnen denken bij het kennismaken met een oppasgezin, over veiligheid voor de kinderen en speeltips voor de kinderen. Het allerleukste was toch wel dat er vijf enthousiaste moeders en een trotse papa met hun baby langskwamen voor het échte oefenen: luier verschonen, uit- en aankleden en een baby’tje optillen. Het enthousiasme was duidelijk voelbaar bij alle partijen die avond. Tijdens de evaluatie kregen we dan ook terug: ‘het leukste en waar ik veel van geleerd heb was dat we zelf alles mochten proberen met de echte baby’s’. En ook ‘het was echt leerzaam omdat je bij andere dingen stil staat als dat je geen cursus hebt gevolgd.’

Mocht u een oppas nodig hebben? Het consultatiebureau in Best heeft de contactgegevens van de meiden die deel hebben genomen aan de cursus en zijn dus op zoek naar oppasadressen.

Uiteraard willen wij alle meiden feliciteren met het behaalde certificaat! Mocht je mee willen doen aan een volgende oppascursus? Meld je dan nu aan via best@lumenswerkt.nl. Bij voldoende aanmeldingen starten we weer een nieuwe groep.

2 oppasmesijes en M en kind1

Foto M en kind 3 oppasmeisjes

Foto mee

foto mee2

foto mee3

foto mee4

Foto mrt babys gezicht niet herkenbaar

 

×