Shuffelen is een dansstijl die al jaren geleden is ontstaan maar nog altijd springlevend is in modernere vormen. Misschien bekijk je wel eens een filmpje op Youtube om de bewegingen te leren maar niet bij iedereen lukt dat even goed. Op woensdag 22 januari as. kun je gratis een workshop Shuffle & Cutting Shapes volgen in Todo die wordt gegeven door enkele professionals op dit gebied.

Wat is Shuffelen?
Het shuffelen ontstond eigenlijk al eind jaren ’80 als “The Melbourne Shuffle”, vernoemd naar de stad in Australië waar deze dansstijl ontstond. Eerst in de underground dancescene maar het werd daarna ook opgepikt door een breder publiek. De bewegingen hebben van oorsprong een jazzkarakter maar na verloop van tijd kregen de bewegingen een steeds modernere vorm waardoor de jazzinvloed minder merkbaar werd.

Tegenwoordig zijn er ongeveer vijf frequent gebruikte bewegingen herkenbaar; de Shuffele T-Step, de Running Man, slides, spins en kicks. De muziek waar de beoefenaars origineel op dansten was vooral (minimal) house en hardcore-house in de jaren ’80 en ’90 en later ook trance. Tegenwoordig dansen we shuffle en cutting shapes op een breed scala van dancemuziek waaronder bijvoorbeeld hardstyle, hardhouse, trance, breakbeat, tribal house, retro, techno enzovoorts.

Bekijk WIKIHOW voor een goede uitleg over de verschillende vormen en bewegingen van het shuffelen.

Gratis aanmelden voor workshop
De pasjes en bewegingen zijn snel en lastig. Je vind op Youtube vele filmpjes waar je het ook van kunt leren, maar dat valt niet altijd mee. Daarom heb je op woensdag 22 januari as. van 19.00 tot 20.00 uur de kans om mee te doen met een gratis workshop die wordt gegeven door enkele professionals. Ben je tussen de 10 en 15 jaar en kun je al wel shuffelen maar wil je nog meer trucjes leren? Of kun je nog niet shuffelen maar wil je het wel graag leren? Pak je kans en meld je snel aan. Dit kan door een mail te sturen naar onze stagiair Robin via robin.van.der.meulen@outlook.com. Deelname is geheel gratis en moedig ook je vrienden en vriendinnen aan die dit leuk vinden. Bij voldoende animo bestaat er de mogelijkheid dat we vaker gaan shuffelen onder professionele begeleiding.

VOORBEELDEN:
Bekijk ook: dit Youtube kanaal
Bekijk ook: dit filmpje op Youtube
Bekijk ook: dit filmpje op Youtube
Bekijk ook: dit filmpje op Youtube

shuffle dancers

Shuffel project Flyer definitief 10 tot 15 jaar

shufflin

 shuffle groep

×