Thuis, op school, in een winkel of op straat. Waar je ook bent, overal ontmoet je andere mensen. Meestal gaat contact maken vanzelf en leer je goed om te gaan met jezelf en met anderen. Dit noemt men “sociale vaardigheden”. Je leert ze bijna vanzelf, Maar niet iedereen vindt het altijd even gemakkelijk. Als je verlegen bent, met pesten te maken hebt of als je moeite hebt om met anderen om te gaan, kun je daar onzeker of zenuwachtig van worden. Gelukkig kun je sociale vaardigheden leren. Dit kan door te luisteren naar jezelf, dus naar wat jij denkt en voelt. Als je dit kunt, kun je ook leren om dit te zeggen tegen anderen. Het kan helpen om je beter op je gemak te voelen bijvoorbeeld bij je sportclub of op school.

Binnenkort start er een SOVA-training in Best speciaal gericht op kinderen van 8 tot 12 jaar. De groep zal uit ongeveer tien deelnemers bestaan en er zullen in totaal acht bijeenkomsten zijn van anderhalf uur, te beginnen op maandag 25 november. De training wordt begeleid door twee jeugdmaatschappelijk werkers van Lumens en vindt plaats in Jongerencentrum Todo. In de training kun je zelf aangeven wat jij moeilijk vindt. We praten daar dan over en gaan er mee oefenen. Zo helpt de groep jou met leren om te gaan met situaties die jij moeilijk vindt. Je leert van en met elkaar, krijgt opdrachtjes, doet rollenspellen en je krijgt (soms) huiswerkopdrachten.

Aan deze training zijn geen kosten verbonden. Als je belangstelling of vragen hebt kun je contact opnemen met Sanne Meeuwis via 06-12452803 of s.meeuwis@lumenswerkt.nl of met Iris van de Sande via 06- 46768161 of i.vd.sande@lumenswerkt.nl. De kennismakingsgesprekken zullen een paar weken voor aanvang van de training plaatsvinden.

BEST SOVA 8 12jr dec 2019 A4 defjpg

×