Raadsinformatiebrief - Zorgen over jeugd en jongeren(werk) in Best

Op 29 oktober 2018 maakte de gemeente Best bekend dat, op basis van de uitgeschreven tender, het preventieve jeugdbeleid voor 2019 wordt gegund aan de Eindhovense welzijnsorganisatie
Lumens. In de door de gemeente op 30 oktober 2018 beschikbaar gestelde persinformatie wordt gesteld dat WBO taken gaat overdragen aan Lumens. Hiermee wordt de suggestie gewekt dat er
niet veel gaat veranderen. Nu langzamerhand de contouren van het nieuwe aanbod bekend worden, blijkt dat het jeugd- en jongerenwerk in Best in 2019 verdwijnt en vervangen wordt door
jeugdmaatschappelijk werk. Dit is geen kwestie van andere termen gebruiken voor dezelfde dienstverlening maar een fundamenteel andere koers. WBO maakt zich grote zorgen over de
gevolgen hiervan voor de jeugd van Best en wil deze zorgen delen met de gemeenteraad. 

WBO maakt bezwaar tegen de uitspraak tender Preventief jeugdbeleid Best

Op 30 oktober jl. maakte de gemeente Best bekend dat de tender preventief jeugdbeleid in zijn geheel werd toegekend aan de Lumensgroep uit Eindhoven. Met dit besluit dreigt een einde te komen aan 20 jaar lokaal jeugd- en jongerenwerk in Best. Na uitgebreide bestudering van de uitspraak heeft WBO bezwaar aangetekend tegen dit besluit en de bestuursrechter gevraagd de uitslag van de tender ongeldig te verklaren. Op 11 december zal de voorzieningenrechter in Den Bosch de zaak behandelen.

13 december organiseert Todo een workshop GELUIDSTECHNIEK

Heb jij altijd al willen weten wat er allemaal bij komt kijken om er voor te zorgen dat de muziek van een live band tot zijn recht komt en hoe geluidstechniek in elkaar zit? Dan is deze workshop wat voor jou!

Ben jij tussen de 9 en 23 jaar oud en een jonge mantelzorger? Haal dan een gratis voucher op bij Todo! Wij bieden jou een gratis voucher aan waarmee jij iets leuks kunt doen met een vriend of vriendin.

Meiden uit Best tussen 13 en 17 jaar, willen jullie meehelpen aan een behoefteonderzoek voor het afstudeerproject van onze stagiaire Esra?

Via onderstaande link kom je op de pagina, het kost je slechts een paar minuutjes tijd. Alvast bedankt voor het meedoen. Delen mag.
https://nl.surveymonkey.com/r/W8NQBLF

Een kleine week nadat je de voeten van de vloer hebt gedanst in Todo (op Decades of Dance) kan je een stevig potje komen headbangen op Persistense en Inferum! Zaal open om 20.00 uur, aanvang 20.30 uur, entree 5 euro. Let Op: je kan niet pinnen in Todo, dus doe dat van te voren!


Heb jij wel zin in een avondje dansen op classics uit de jaren ‪70/80/90/00‬? Dan is dit hét evenement voor jou! ‪Op zaterdag 24 november‬ is Tony and Friends terug in Todo met Decades of Dance. Toegang is gratis, dus wat houdt je nog tegen?

Het was alweer even geleden dat er een evenement is georganiseerd voor de meiden uit Best en Oirschot. Daarom besloot de organisatie van de Ladies Night om groots uit te pakken en wel op vrijdag 26 oktober jl. Er waren totaal meer dan 140 meiden die deelnamen aan de Ladies Night! De meiden gingen met een goodiebag en een lach op hun gezicht naar huis. Wij willen graag alle mensen bedanken die ons geholpen hebben om dit evenement tot een succes te maken. Het was een zeer geslaagde avond!

Beste mensen,

De gemeente Best heeft in juni van dit jaar het preventief jeugdbeleid in Best aanbesteed in een zogenaamde subsidietender. Het jongerenwerk van onze organisatie was helemaal opgenomen in deze tender.

Twee organisaties hebben als hoofdaannemer ingeschreven op deze subsidietender en helaas heeft WBO de opdracht niet gegund gekregen. Vanaf 1 januari 2019 wordt het jongerenwerk niet meer uitgevoerd door WBO maar door de Eindhovense organisatie Lumens. Ook de exploitatie van jongerencentrum Todo wordt per deze datum overgenomen door Lumens.

Kom vrijdag 2 november in jouw allerengste outfit naar Todo voor de Club Soda Halloween editie. Zet een monstermasker op of kom aanvliegen op een heksenbezem! Verras ons en maak ons bang!  Houd onze Free Ticket Crew in de gaten! Die komt snel langs op het Heerbeeck College en het Kempenhorst College met vrijkaartjes en flyers.

×