We zijn aanbeland op 31 december, de laatste dag van het jaar 2020. Over enkele uren is het zover, dan beginnen we met 2021. Alle medewerkers, stagiaires en vrijwilligers van Todo wensen jou een fijne jaarwisseling toe en het allerbeste voor 2021! Een jaar met weer nieuwe kansen, mogelijkheden, voornemens, doelen, uitdagingen, perspectieven en dat alles in goede gezondheid voor iedereen! We zitten bij Todo zeker niet stil en ook in 2021 zullen we ons met veel energie inzetten voor (en samen met) JOU!! Cheers!!! 🥂

We mogen tot 19 januari niet open maar ook In het nieuwe jaar zijn er weer nieuwe activiteiten gepland buiten bij JC Todo waar jongeren tot 18 jaar aan deel kunnen nemen. Elke maandag tot en met vrijdag tijdens de lockdown is er “Sports Playgrounds” i.s.m de combinatiefunctionarissen van het sport- en cultuurteam Best. Hier kunnen jongeren tot 18 jaar komen sporten met een uitgebreid aanbod. Check hier het programma. Alle activiteiten zijn geheel gratis! Doe jij mee? Tot snel!

Jongerencentrum Todo is al jaren een trefpunt voor jonge mensen die een plek nodig hebben voor contact of ontspanning. Zeker in deze tijd gaan ook zij hun steentje bijdragen. Direct na de kerstvakantie start “Sports Playground”. 

Gemeente en Jongerencentrum Todo hebben de handen ineen geslagen om jongeren die het leuk vinden om te sporten, maar niet naar een sportclub gaan in de coronatijd, extra te steunen. Todo is al jaren een plek waar veel jongeren samen komen, maar dat gaat nu een stuk lastiger. Alle activiteiten die binnen worden georganiseerd, zoals o.a. de Dansworkshops, Tech Playgrounds, Kickboksen en de Meidenmiddag, moeten tijdens de lockdown worden afgeblazen of naar buiten worden verplaatst en dat dat is erg lastig, ook gezien de weersomstandigheden. Todo laat zich nu ook meer zien in de wijken en gaat daar op zoek naar de jongeren. Daarnaast gingen zij in gesprek met de Gemeente Best voor extra hulp en handen in het opzetten van (sport)activiteiten.

Het jaar 2020 zit er bijna op, een voor iedereen vreemd jaar waarin corona overheerste. We gaan nu kerst vieren en richting Oud & Nieuw volgende week. Maar Team Todo zit zeker niet stil, zoals je inmiddels ook hier hebt kunnen lezen. Langs deze weg wensen wij iedereen hele fijne feestdagen toe. Maak er ondanks alles wat moois van en geniet. Let goed op jezelf en op elkaar! Tot snel!

Durf jij het online op te nemen tegen ons? Tijdens de lockdown zijn we elke donderdag van 19.00 tot 22.00 uur beschikbaar om samen, maar ook tegen jou te gamen! Heb jij een van onderstaande games op je PS4? Stuur dan gerust je PSN-accountnaam via DM (via insta) of PB (via Facebook)📥 Of stuur een mailtje naar ons via info@jctodo.nl

Games:🎮
- Fall Guys (PEGI 3)🐓
- Rocket League (PEGI 3)🏎
- FIFA 21 (PEGI 3)⚽️
- Fortnite (PEGI 12)⛏
- Call of Duty Warzone (PEGI 18)🎖
- GTA V online (PEGI 18)🎡

Vanaf afgelopen week gaan jeugd- en jongerenwerkers op pad in Best om jongeren te bezoeken tijdens hun verblijf op straat. Nu Jongerencentrum Todo tijdens de huidige lockdown verplicht vijf weken op slot moet wordt er gekozen om de jeugd nu op straat te ontmoeten.

Het jeugdwerk wordt in Best uitgevoerd door medewerkers van Lumens, waaronder ook Dynamo Jeugdwerk valt. De reguliere activiteiten in Todo waren al onderhevig aan verschillende restricties door het coronavirus. Zo konden er al lange tijd geen jeugddisco’s of andere grootschaligere activiteiten plaatsvinden. Nu zijn ook de kleinschalige activiteiten zoals de dansworkshops, het kickboksen, de meidenmiddag of Tech Playgrounds aan banden gelegd en kunnen er geen ruimtes verhuurd worden aan bijv. jongeren die in een band spelen. Todo blijft wel bereikbaar en open voor jongeren die behoefte hebben aan hulp of een gesprekje.

I.v.m. de nieuwe coronamaatregelen moeten helaas ook wij onze deuren sluiten voor onze binnenactiviteiten. Daarom willen wij graag als team Todo voor jou beschikbaar en bereikbaar zijn. Wij (jongerenwerk en stagaires van Todo) gaan vanaf vandaag de straat op! Heb je vragen, ervaar je problemen of verveel je je tijdens de lockdown🔒? Geef dit dan door aan ons en we zullen samen tot een oplossing komen! Hou deze website en onze social media kanalen in de gaten voor evt. updates! We blijven ook bereikbaar via e-mail en telefoon. Info@jctodo.nl en 0499-460111.

Veel jongeren krijgen te maken met stalking. Misschien overkomt het jou ook: iemand valt je ongewenst regelmatig lastig via WhatsApp, social media, mail of post. Of nog erger: wanneer je bedreigd wordt en iemand zegt je echt niet met rust te laten. Het kan zijn dat je diegene kent, of juist geen idee hebt wie je lastig valt. In alle gevallen geldt dat dit echt niet oké is. Maar wat kun je doen tegen stalking? Of hoe kun je iemand helpen die gestalkt wordt? Vraag het ons tijdens de speciale themachat van de politie over stalking: VANAVOND woensdag 2 december tussen 19.00 en 21.00 op www.vraaghetdepolitie.nl/chat

Voorbijgangers en bezoekers van Todo hebben het afgelopen week waarschijnlijk al wel gezien. Ze zijn ook eigenlijk niet te missen; de nieuwe banners aan de gevel en het bord boven de ingang van Todo. Hoe vinden jullie ze? Wij zijn er weer erg blij mee! Check hier de foto's.

Sexting, relaties, groepsdruk, experimenteren, seks, assertiviteit. Van deze woorden heb je vast wel vaker gehoord. Niet gek natuurlijk, want je ziet het overal om je heen gebeuren. Of je bent er zelf mee in aanraking geweest. Opgroeien en het ontdekken van je eigen seksualiteit is ook heel gewoon. Of dat zou het in ieder geval moeten zijn! Het kan soms ingewikkeld zijn om erachter te komen waar jouw eigen grenzen liggen en hoe je om moet gaan met grenzen van een ander. Gelukkig kan deze training jou daarbij helpen! LEES VERDER

×