black man hoodie Derek Mindler

 

Op straat

De jongerenwerkers van JC Todo zijn regelmatig buiten in de wijk te vinden. We gaan naar plekken waar jongeren zijn. Op een grasveld, op een bankje of bij de supermarkt. We gaan met jullie in gesprek om zo elkaar beter te leren kennen. Wij vinden het heel positief als jongeren lekker buiten zijn en met vrienden samen komen.

In Best zijn verschillende plekken waar je met je vrienden samen kunt afspreken om te kletsen, sporten etc. Op sommige plekken zijn speciale regels die door de gemeente of politie zijn vastgesteld. Het jongerenwerk, de politie en de gemeente kunnen je precies vertellen welke regels dit zijn.

Enkele jongeren uit Best hebben samen met het jongerenwerk de onderstaande regels opgesteld. Deze regels zijn voor iedereen die gebruik maakt van een speel- of hangplek op straat.

- Gooi geen afval op straat
- Laat andermans spullen heel
- Eigen drinken mag, maar geen alcohol
- Ga niet hangen waar je mensen tot last bent
- Ga niet hangen op een privéterrein
- Behandel elkaar, omwonenden en andere bezoekers, met respect
- Bespreek eventuele overlast en zoek samen naar oplossingen
- Spreek elkaar aan op deze afspraken
- Houd rekening met elkaar, vooral als het laat in de avond is (na 22.00 uur)

Het jongerenwerk denkt graag met jou/jullie mee! Heb je een probleem op straat, in je privĂ© situatie of heb je een gaaf idee, neem dan met ons contact op. Het jongerenwerk gaat dan samen met jou/jullie op zoek naar een passende oplossing of uitwerking. Mail naar info@jctodo.nl of bel ons op 0499-460111.

×