Informatie


JC Todo is onderdeel van WBO (Welzijn Best Oirschot)

Afbeeldingsresultaat voor wbo

 

Wat doet een jongerenwerker eigenlijk?

De jongerenwerkers leggen contact met jongeren, bouwen een betekenisvolle relatie op, signaleren problemen en behoeften en bieden jongeren perspectief. De leefwereld en de eigen ontplooiingen van de jongeren zijn hierbij uitgangspunten. Jongerenwerkers brengen verbindingen tot stand tussen jongeren en hun omgeving en dragen bij aan de zelfredzaamheid en participatie van de jongeren in de samenleving.


Doelgroep 12 t/m 23 jaar
Het jongerenwerk heeft als doelgroep de jeugd van 12 t/m 23 jaar. De jongerenwerkers ondersteunen jongeren bij een zinvolle vrijetijdsinvulling, het zoeken naar een (andere) school/baan of bij andere thema’s zoals voorlichting op het gebied van alcohol, drugs en of seksualiteit. Een jongerenwerker weet ook de weg om een individuele jongere naar de juiste instantie door te verwijzen waar nodig.


Samenwerking
De jongerenwerkers komen de jeugd veelal tegen op straat of andere locaties. Jongerenwerkers praten in eerste instantie liever met dan over de jeugd, dat is een belangrijke uitspraak om de rol van jongerenwerker te verduidelijken als het gaat om de vertrouwensband. Jongerenwerkers zijn vaak ook een intermediair tussen de jeugd en andere partijen. Door de goede contacten met de diverse groepen op straat weten de jongerenwerkers wat er speelt en waar de behoefte ligt voor een groep of een individu. 

 

Stage lopen binnen jc todo?Jongerencentrum Todo biedt een tal van stage mogelijkheden. Hieronder vind je een aantal opleidingen die aansluiten op de functie- eisen van het jongerencentrum.

- MBO sociaal cultureel werk
- MBO evenementen
- MBO communicatie
- HBO sociale studies
- HBO communicatie
- HBO vrijetijdsmanagement 
- HBO Toegepaste Psychologie
- Maatschappelijke stage

Staat jouw opleiding er niet tussen dan kun je altijd bellen voor meer informatie.

 

Wij hebben natuurlijk ook huis- en terreinregels
 

Huisregels jpg(2)